Ervaar de keuzevrijheid met een combinatiepolis

Ervaar de keuzevrijheid met een combinatiepolis

Altijd 100% vrije ziekenhuiskeuze

Je ziet steeds meer zorgverzekeraars, waaronder ook Nationale-Nederlanden, die een combinatiepolis aanbieden. Het voordeel van een combinatiepolis is dat je meer keuzevrijheid hebt. Toch is dit bij iedere verzekeraar weer anders en de verschillen kunnen groot zijn. Hoe we dit bij Nationale-Nederlanden hebben geregeld leggen we je hieronder uit. Ook vind je een handig overzicht met vergoedingen van andere verzekeraars met combinatiepolissen.

Nationale-Nederlanden: bijna 100% keuzevrijheid, 3 uitzonderingen

De keuzevrijheid zit hem in de mate waarin je zelf je zorgverlener kiest én je zorgkosten volledig vergoed krijgt. Bij Nationale-Nederlanden heb je in bijna alle gevallen keuzevrijheid. Zoals bij ziekenhuizen en huisartsen. Ook als we geen contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze krijg je een volledige vergoeding. Voor drie zorgsoorten hebben we een uitzondering gemaakt: GGZ, wijkverpleging en fysio- en oefentherapie.

Ga je naar een zorgverlener waar we een contract mee hebben? Dan krijg je nog steeds een volledige vergoeding. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners vergoeden we 75% van de rekening maar nooit meer dan het maximumtarief. Kijk hier voor een volledig overzicht van onze vergoedingen.

Zorgverzekering vergelijken? Let op je dekking

Ga je de premie van je zorgverzekering vergelijken?Let dan goed op de dekking van je basisverzekering. Bij Nationale-Nederlanden heb je een Zorg Vrij polis met een vrije zorgkeuze van ziekenhuizen en klinieken. Dat betekent dus ook dat je altijd wordt geholpen in het ziekenhuis of kliniek van je keuze.

De Zorg Vrij polis van Nationale-Nederlanden is ook in 2024 een van de 5 goedkoopste combinatie polissen. Bereken je premie >

Tips over je zorgpas als je op vakantie gaat

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het goed om het volgende te weten:

 • Je zorgpas is onbeperkt geldig en hoef je niet opnieuw aan te vragen;
 • Ben je nieuwe verzekerde vanaf 2023? Dan staat je zorgpas in de NN app. Heb je de app nog niet geactiveerd dan kun je dat doen door eerst een account aan te maken op Mijn NN Zorgverzekering en vervolgens de app te downloaden en deze te koppelen aan je account;
 • Ga je op vakantie naar het buitenland ? Met de gratis European Health Insurance Card (EHIC) ben je in Europa verzekerd van medisch noodzakelijke hulp en hoef je niet de gemaakte kosten en het eigen risico voor te schieten. Je kunt de EHIC aanvragen via https://mijn.nn-zorg.nl/AanvragenEhic of door te bellen (026-3535353) of te Whatsappen (06 12972045) met Nationale Nederlanden.

Vraag de kaart 3 weken voor je vertrek naar het buitenland aan;

 • Voor spoedeisende medische hulp in het buitenland neem je contact op met onze hulpdienst + 31 (0) 20 5948070
 • Heb je na 2018 zelf een EHIC aangevraagd dan hoef je niets te doen. Deze wordt na 5 jaar automatische verlengd door Nationale-Nederlanden.

Fijne vakantie, relax en geniet!

Budgetpolis valt vaak negatief uit: kies een zorgverzekering met de juiste dekking

hoge zorgrekening door budgetpolisUit een recent onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder 12.000 deelnemers blijkt dat patiënten vaak worden geconfronteerd met onverwacht hoge zorgrekeningen die ze grotendeels zelf moeten betalen. Vooral bij de goedkopere, beperkte zorgverzekeringen ( ook wel budgetpolis genoemd) kan het voorkomen dat patiënten moeten bijbetalen omdat de zorgaanbieder geen contract heeft met de zorgverzekeraar. Meer dan 10 procent van de patiënten die aan het onderzoek deelnamen, kreeg in de afgelopen drie jaar een rekening voor een behandeling omdat de zorgaanbieder geen contract had met de zorgverzekeraar. Voor de helft van hen was dit een complete verrassing.

Een aanzienlijke rekening van 100 tot 500 euro, en soms zelfs meer.

Het is belangrijk op te merken dat zorgverzekeringen lang niet alle kosten dekken. Voor niet-gecontracteerde zorg vergoedt de zorgverzekeraar meestal slechts een percentage van de kosten, ongeveer 70 procent van het afgesproken gemiddelde tarief met gecontracteerde zorgverleners. In de praktijk ontvangt de patiënt bij een zorgaanbieder zonder contract minder dan 60 procent van de totale rekening, omdat het daadwerkelijke tarief hoger ligt dan het gecontracteerde tarief. Dit resulteert in aanzienlijke bijbetalingen voor de patiënt.

Combinatiepolissen, zoals die van Nationale-Nederlanden via het Postcode Zorgcollectief dekken meestal ook de volledige rekening, met enkele uitzonderingen.

Uit cijfers van Vektis blijkt dat steeds meer Nederlanders een zorgverzekering hebben die niet alle kosten dekt voor zorgaanbieders zonder contract. Dit komt doordat Nederlanders de voorkeur geven aan goedkopere natura- of combinatieverzekeringen, die vaak niet volledig vergoeden. Tegelijkertijd neemt het aanbod van restitutiepolissen af, terwijl de premies voor deze polissen steeds hoger worden.

Met de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief bent u zeker van een goede zorgverzekering met persoonlijk advies. Heeft u vragen over uw zorgverzekering? We helpen u graag, neem contact op.

Op vakantie naar het buitenland? Hou hier rekening mee

Langzaam maar zeker is er steeds meer mogelijk. Niet alleen in ons land maar ook in het buitenland. Met het vaccinatieprogramma op volle toeren, hoor je van steeds meer Nederlanders dat zij een vakantie naar het buitenland boeken. Nationale-Nederlanden en Postcode Zorgcollectief leeft de regels van de overheid na, maar wij vinden het ook belangrijk dat onze klanten die tóch op vakantie gaan, van tevoren weten waar ze aan toe zijn.

Lees meer over waar u recht op heeft als het gaat over corona, de zorgverzekering en de reisverzekering in het buitenland.

Coronavirus en de zorgverzekering in het buitenland

Reist u naar een groen of geel gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid? Dan bent verzekerd vanuit de zorgverzekering. Indien er kosten zijn die de zorgverzekering niet vergoedt,
worden deze extra kosten mogelijk vergoed vanuit de Doorlopende Reisverzekering, mits de aanvullende module Medische zekerheid is aangetekend. Reist u naar een gebied met code
oranje of rood op het moment van vertrek? Ook dan gaat de vergoeding via de zorgverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering blijft 100% tot het in Nederland geldende tarief in deze
gebieden. Zorgkosten die als gevolg van Covid-19 worden gemaakt worden vanuit de aanvullende verzekeringen worden sinds 1 januari 2021 niet vergoedt. Bij spoed in het buitenland kan u bellen naar +31 20 594 80 70.

Medicatie als iemand niet terug naar Nederland kan

Indien u medicijnen gebruikt is het belangrijk dat hij of zij het recept van de arts meeneemt naar het buitenland. Dit kan de arts eventueel naar u e-mailen. Het kan namelijk voorkomen dat het niet mogelijk is terug te keren naar Nederland vanwege het coronavirus. Hiermee voorkomt u dat de medicijnen opraken én kunnen de kosten gedeclareerd worden.
Indien u het bedrag moet voorschieten, hebben wij o.a. de naam en het adres van de apotheek nodig en foto’s van de bijsluiters en verpakkingsdoosjes.

Coronavirus en de doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Reist u naar een groen of geel gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid? Dan bent u verzekerd voor alles wat volgens de polisvoorwaarden is gedekt. Belangrijk om te weten is dat de
Annuleringsverzekering het afbreken van een reis vanwege de uitbraak van het coronavirus niet vergoedt. Daarnaast vergoedt de Reisverzekering de kosten voor repatriëring of andere kosten
vanwege de uitbraak van het coronavirus niet. Een uitzondering hierop is als u of (een van) de meeverzekerde(n) besmet raakt met het coronavirus. U kan in dat geval contact opnemen
met de NN alarmcentrale via +31 26 400 23 90.

Reist u naar een oranje of rood gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid? Dan worden de extra kosten die u moet maken wanneer hij het coronavirus oploopt niet vergoed.
Dit geldt niet alleen voor de extra medische kosten, maar ook voor de extra verblijfskosten wanneer u in quarantaine moet of niet naar huis kan vanwege het coronavirus.
Voor meer informatie kan u altijd terecht op nn.nl/corona. Voor informatie over de Zorgverzekering belt u naar 026 353 53 53 en voor informatie over de Reis -en Annuleringsverzekering belt u naar 088 663 06 63.

Stoppen met roken via online coach

Natistoppen met roken met online coachonale Nederlanden vindt het belangrijk dat iedereen een gezonde levensstijl heeft. Daarom heeft Nationale Nederlanden de Leefstijlcoach Online ontwikkeld. Met de online coach krijgt u inzicht in uw levensstijl waardoor u bewuster wordt van uw keuzes. De online coach helpt u op weg naar een gezonder leven, ook als u wilt stoppen met roken.

De Nationale Nederlanden Leefstijlcoach Online

De Leefstijlcoach Online helpt u snel op weg naar een gezonde levensstijl. Door het programma kunt u stress verminderen, een vitaler leven leiden en zelfs ziekte voorkomen. U kunt kiezen uit vier verschillende modules: Gezonde voeding, Vitaal en energiek, Assertiviteit en Stoppen met roken. De modules bestaat uit testen, vragen en opdrachten die u bewust maken van uw huidige situatie en u begeleiden naar een gezondere levensstijl. U kunt bijvoorbeeld kiezen de stoppen met roken coach te volgen of om alle modules doen. U kunt ook een module net zo vaak volgen als u wilt.

De stoppen met roken coach

Roken is een ongezonde bezigheid die bovendien ook veel geld kost. Als u het goede voornemen heeft om het komende jaar te stoppen met roken, dan is het wel zo prettig als u daarbij een steuntje in de rug heeft. Dat kan nu met de stoppen met roken coach, een module van de Leefstijl coach online. U heeft op elk moment van de dag toegang tot de Leefstijlcoach Online en kunt op uw gemak de modules volgen. Alle gegevens die u invoert in het programma zijn vertrouwelijk en worden niet met derden gedeeld.

Wat doet de stoppen met roken coach?

De stoppen met roken coach helpt u stapje voor stapje op weg naar een leven zonder nicotine. De coach helpt u met een goede voorbereiding en uitgebreide nazorg zodat het deze keer wel echt lukt om te stoppen. Allereerst wordt in kaart gebracht hoeveel u rookt en hoeveel geld u dat kost zodat u precies kunt zien hoeveel u per dag verdampt. En dat is al snel een ontnuchterend bedrag! Samen met de stoppen met roken coach maakt u een einde aan deze slechte gewoonte.

Hoe werkt de stoppen met roken coach?

Alvorens u gebruik kunt maken van de stoppen met roken coach moet u zichzelf registreren bij Mijn Gezondheidsplatform. De registratie is nodig om uw voortgang bij te houden. Bovendien hoeft u dan niet telkens dezelfde informatie in te vullen.

Vervolgens doet u een test die bestaat uit een aantal vragen. Met deze test wordt uw lichamelijke conditie in beeld gebracht, hoeveel u rookt en wat het u per dag kost. Op basis van uw testgegevens bepaalt de module een stopdatum. In de online omgeving van uw stoppen met roken coach ziet u wat u elke week moet doen, hoe lang u al gestopt bent en hoeveel geld u al heeft bespaard. Bovendien krijgt u tips als het stoppen u zwaar valt en er is ook een hulplijn voor als u er even helemaal doorheen zit. Met de stoppen met roken coach gaat het u deze keer wel lukken om te stoppen met roken!

Nog meer voordelen bij een collectieve zorgverzekering via Postcode Zorgcollectief

De stoppen met roken coach biedt extra ondersteuning als u wilt stoppen met roken. Maar het heeft nog meer voordelen om een collectieve verzekering af te sluiten bij Nationale Nederlanden via het Postcode Zorgcollectief. U krijgt tot wel 30% collectiviteitskorting en kunt uw eigen zorgaanbieder kiezen. U gratis een second opinion aanvragen en de gratis ‘Vraag de Dokter’ app gebruiken. Bereken daarom nu uw premie en ontdek wat voor korting u kunt krijgen! Als u wilt overstappen van zorgverzekeraar moet u dat uiterlijk 31 december doen. Als u zich aanmeld regelen wij zelfs dat uw oude verzekering wordt afgesloten!

Eerder aan de beurt met wachtlijstbemiddeling Nationale Nederlanden Zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief

wachtlijstbemiddeling nationale nederlanden zorgverzekeringAls u een behandeling moet ondergaan in een ziekenhuis of een GGZ instelling krijgt u soms te maken met lange wachtlijsten. Het is al niet prettig dat u zorg nodig heeft, maar als u niet meteen geholpen kunt worden is het helemaal vervelend. Daarom is er nu de extra service Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering.

Wat is Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

De Nederlandse zorgverleners en verzekeraars hebben met elkaar afspraken gemaakt over de wachttijden en de bereikbaarheid bij een behandeling. Deze afspraken heten de Treeknormen. In sommige gevallen heeft Nationale Nederlanden zelfs nog kortere wachttijden afgesproken met zorgaanbieders. Als u langer moet wachten dan de gemaakte afspraken over wachttijden, dan bekijken op uw verzoek onze zorgadviseurs of het mogelijk is dat u ergens anders sneller kunt worden geholpen. Ook kunnen onze adviseurs ervoor zorgen dat u direct hulp krijgt voor wijkverpleging.

Hoe werkt Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

Er wordt allereerst naar uw wensen gekeken. Welke behandelaar wilt u? Wat is de maximale afstand die u wilt en kunt reizen voor een behandeling? En wat vind u een redelijke tijd om te moeten wachten? U kunt bijvoorbeeld eerder worden geholpen in een andere regio of in het buitenland. Vind u dat een optie? In dat geval wordt er meteen een afspraak voor u gemaakt zodat u snel behandeld kan worden. Als u gebruik wilt maken van de Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering dan kunt u dat aanvragen via dit telefoonnummer: 013 593 82 25 (lokaal tarief).

Wanneer kunt u gebruik maken van Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering?

Als u verzekerd bent via Nationale Nederlanden en er geen zorg mogelijk is bij een zorgaanbieder van uw keuze binnen de gestelde tijden, dan kunt u wachtlijstbemiddeling aanvragen. Het kan voorkomen dat bijzondere of complexe behandelingen niet eerder kunnen plaatsvinden dan volgens de afgesproken termijn is toegestaan. In dat geval zal wachtlijstbemiddeling niet succesvol zijn.

Voor welke zorg of zorginstellingen is Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering mogelijk?

U kunt gebruik maken van de Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering bij de volgende instellingen:

 • Ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra (ZBC’s):

U kunt wachtlijstbemiddeling aanvragen voor dagbehandelingen, poliklinische behandelingen, operaties, opnames en het ondergaan van een onderzoek. In al deze gevallen is wachtlijstbemiddeling mogelijk als u langer dan twee weken moet wachten.

 • Wijkverpleging

Bij wijkverpleging kunt u direct wachtlijstbemiddeling aanvragen voor het vinden van geschikte zorgverpleging en bij het vinden van een verpleegkundige die een (her)indicatie voor het PGB kan stellen.

Wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering bij GGZ

Bij Geestelijke Gezondheidsinstellingen (GGZ’s) gelden iets andere regels.

 • De maximale wachttijd voor een eerste consult is vier weken. In de regel kunt u in 80% van de gevallen al eerder bij een zorgverlener terecht.
 • Na dit eerste consult is de maximale tijd die u moet wachten op de eerste indicatie of diagnose ook weer vier weken.
 • Binnen 6 weken moet een ambulante behandeling (een behandeling zonder opname) zijn gestart.
 • Als het een behandeling met opname betreft, dient dat binnen 7 weken te gebeuren.
 • Spoedopnames gebeuren zo dicht mogelijk in uw woonomgeving.

Extra voordelen van een collectieve verzekering Postcode Zorgcollectief

Een collectieve verzekering via het Postcode Zorgcollectief bij Nationale Nederlanden kan heel voordelig zijn. Niet alleen kunt u gebruik maken van wachtlijstbemiddeling bij een Nationale Nederlanden Zorgverzekering, een gratis second opinion en de gratis huid check app, maar U kunt tot wel 30% collectiviteitskorting krijgen en zelf uw zorgaanbieder uitkiezen! Als u nieuwsgierig bent geworden naar wat een collectieve verzekering via het Postcode Zorgcollectief kost en welke korting u kunt krijgen, bereken dan nu uw premie! En als u overstapt dan wordt automatisch uw oude verzekering stopgezet!

Gratis app ‘Vraag de dokter’ voor deelnemers Postcode Zorgcollectief

gratis app vraag de dokter zorgverzekeringHet komt wel eens voor dat u een medische vraag heeft waar u niet direct antwoord op weet. Bijvoorbeeld als uw klachten heeft door de hitte, als u uw enkel heeft verstuikt en de zwelling wil niet wegzakken of als u door een teek gebeten bent en u niet goed weet hoe u deze moet verwijderen. U kunt natuurlijk de huisarts bellen, maar misschien vindt u dat u met zulke vragen de huisarts niet kunt lastig vallen, of is de praktijk al gesloten. Voor dit soort situaties heeft Postcode Zorgcollectief i.s.m. Nationale Nederlanden nu de gratis ‘Vraag de dokter’ app en de Gezondheidslijn.

Wat is de Gezondheidslijn?

Als u een zorgverzekering heeft bij Nationale Nederlanden kunt u voor een medische vraag de Gezondheidslijn bellen. U belt gratis met het telefoonnummer: 026 353 53 12 en u krijgt 24 uur per dag, zeven dagen in de week direct deskundig medisch advies van een ervaren verpleegkundige. Als de verpleegkundige het antwoord op uw vraag niet weet, dan wordt de vraag voorgelegd aan een arts.

Wat is de gratis ‘Vraag de dokter’ app?

Als u een medische vraag heeft kunt u ook chatten met een ervaren verpleegkundige via de gratis ‘Vraag de Dokter’ app. Het prettige van de gratis ‘Vraag de Dokter’ app is dat u ook een foto meesturen zodat de verpleegkundige een beter beeld heeft van de situatie. Als u wil chatten met een verpleegkundige kan dat doordeweeks van 7:00 tot 23:00 uur en in het weekend van 9:00 tot 23:00 uur.

Hoe werkt de gratis ‘Vraag de dokter’ app?

U kunt via een chat vragen stellen aan een ervaren verpleegkundige en binnen een uur krijgt u een reactie op uw vraag. De verpleegkundigen zijn erop getraind de juiste vragen te stellen zodat er kan worden vastgesteld wat de situatie is en of een bezoek aan de huisarts of specialist noodzakelijk is. Als de verpleegkundige u niet verder kan helpen, wordt uw vraag voorgelegd aan een arts.

Waarom biedt Nationale Nederlanden een gratis gezondheidslijn en app aan?

De gezondheidslijn en de gratis ‘Vraag de dokter’ app kunnen eenvoudig en snel persoonlijke zorg op afstand bieden. Dit kan een uitkomst zijn als mensen op een laagdrempelige manier advies willen vragen over een gezondheidskwestie.

Wat kan de Gezondheidslijn of de gratis ‘Vraag de Dokter’ app voor mij betekenen?

U heeft snel op elk moment van de dag antwoord op uw vraag van een deskundige verpleegkundige. Omdat u snel een persoonlijk antwoord of advies krijgt kunt u snel worden gerustgesteld als het een onschuldige klacht blijkt, of weet u welke acties u moet ondernemen. Bovendien zijn alle vragen die u stelt vertrouwelijk en kunt u ook anoniem contact opnemen met de Gezondheidslijn of de gratis ‘Vraag de dokter’ app.

Waar kan ik de gratis ‘Vraag de dokter’ app downloaden?

Als u een smartphone heeft kunt u gebruik maken van de gratis ‘Vraag de dokter’ app. U kunt de app downloaden in de Apple iTunes store of bij Google Play. Na het downloaden dient u zichzelf aan te melden. Door een persoonlijke pincode worden uw gegevens beschermd en kunt U veilig gebruik maken van de app.

Voordelen van een collectieve verzekering Postcode Zorgcollectief

Naast de gratis ‘Vraag de dokter’ app en de Gezondheidslijn, kunt u ook gebruik maken van de wachtlijstbemiddeling en een gratis second opinion. Bovendien kunt u tot wel 30% aan collectiviteitskorting krijgen! Bent u nieuwsgierig wat een collectieve verzekering via het Postcode Zorgcollectief bij Nationale Nederlanden kost en welke korting u kunt krijgen? Bereken dan nu uw premie! En als u wilt overstappen dan wordt automatisch uw oude verzekering stopgezet!

Gratis huid check app voor deelnemers Postcode Zorgcollectief

Gratis huid check app skinvision Huidkanker komt steeds vaker voor. Wel één op de 5 Nederlanders krijgt ermee te maken. Het is belangrijk om het zo snel mogelijk te ontdekken, want dan is de kans op genezing vele malen groter. Maar hoe kunt u als leek zien of een plekje op uw huid een risico vormt? Postcode Zorgcollectief & Nationale Nederlanden biedt u daarom de gratis SkinVision huid check app aan. Hiermee kunt u zelf kosteloos een verdacht plekje op uw huid controleren.

Wat is SkinVision?

SkinVision is een officiële kliniek voor dermatologie die wordt gereguleerd door de Nederlandse Gezondheidszorg. De kliniek gebruikt technologie en kennis van medische experts waarvan wetenschappelijk is bewezen dat hiermee tekenen van huidkanker herkend kunnen worden. De kliniek wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ook uw persoonlijke gegevens zijn veilig, SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wat is de Gratis huid check app?

De gratis huid check app is ontwikkeld door SkinVision om op een betrouwbare manier zelf uw huid te kunnen controleren. Nationale Nederlanden vindt het belangrijk dat u ook zelf de mogelijkheid heeft om uw gezondheid in de gaten te houden. Daarom biedt Nationale Nederlanden u als verzekerde deze gratis dienst aan. U kunt onbeperkt en vrijblijvend de app gebruiken.

Wat doet de gratis huid check app?

Als u een verdachte moedervlek of plekje op uw huid omtrekt dan kunt u met uw smartphone hier een foto van maken. Algoritmes bepalen of u het verdachte plekje een risico is, en binnen 30 seconden ontvangt u een risico indicatie en advies welke vervolgstappen u kunt ondernemen. Mocht het de app constateren dat er een verhoogd risico is, dan wordt de foto ook gecontroleerd door het team van dermatologen. Bij een hoog risico of als de dermatologen vinden dat een doktersbezoek nodig is, wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen om het risico en de vervolgstappen te bespreken.

Wat kan de gratis huid check app voor mij betekenen?

Doordat u vrijwel direct kunt zien of het verdachte plekje op uw huid een risico vormt of niet, wet u waar u aan toe bent. Als er geen risico is dan kunt u weer gerust ademhalen, en mocht er onverhoopt wel een risico zijn, dan bent u er in ieder geval vroeg bij.

Waar kan ik de gratis huid check app downloaden?

Als u een collectieve verzekering heeft via het Postcode Zorgcollectief bij Nationale Nederlanden kunt u gratis de huid check app gebruiken. U gaat naar: https://www.skinvision.com/nl/partners/nn. Daar maakt u een account aan. Aan uw BSN-nummer of uw relatienummer van Nationale Nederlanden kan SkinVision zien of u bij Nationale Nederlanden bent verzekerd en gratis de huid check app kunt gebruiken. U krijgt binnen 24 uur een bevestigingsmail dat het gelukt is uw account te koppelen en vervolgens kunt u de app downloaden.

Wordt mijn eigen risico aangesproken als ik de gratis huid check app download?

Voor de gratis SkinVision Huid Check app betaalt u geen eigen risico. Mocht u doorverwezen worden naar een specialist, dan wordt het eigen risico wel aangesproken.

Extra services die worden aangeboden bij Postcode Zorgcollectief

Een collectieve zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief biedt naast de gratis huid check app nog meer voordelen en extra services. U kunt tot wel 30% collectiviteitskorting krijgen en bovendien kunt u zelf bepalen naar welk ziekenhuis of specialist u gaat. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van andere extra services als de gratis ‘Vraag de Dokter’ app en kunt u gratis een second opinion aanvragen. Bereken daarom nu vrijblijvend uw premie en hoeveel korting u krijgt als u nu een collectieve verzekering afsluit via het Postcode Zorgcollectief bij Nationale Nederlanden!

Ook in 2020 hoge korting op Nationale Nederlanden Zorgverzekering

Ook in 2020 hoge korting op Nationale Nederlanden Zorgverzekering

ouderen duurder uit zorgverzekeringIn Nederland zijn we verplicht een basisverzekering te hebben. Voor veel Nederlanders is de deze verplichte ziektekostenverzekering een hoge maandelijks terugkerende kostenpost. Zelfs als u geen aanspraak maakt op de verzekering moet u de maandelijkse kosten betalen, en als u dat wel doet komen daar nog de kosten voor de verplichte eigen risico bij. Die is voor 2020 vastgesteld op €385,- per verzekerde. En ondanks dat er al jaren geroepen wordt dat de zorg betaalbaar moet worden, blijven de kosten stijgen.

Bereken uw premie en bekijk uw korting >

Goedkoper uit met collectieve korting bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering

Wat u wel kunt om goedkoper uit te zijn is deelnemen aan het Postcode Zorgcollectief. Want als u deelneemt aan het Postcode Zorgcollectief krijgt u namelijk collectieve korting bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering. U krijgt tot 30 % korting, wat al snel tientallen euro’s per maand schelen! Wacht niet langer als u volgend jaar voordeliger uit wilt zijn, want dit het moment om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Wat is het Postcode Zorgcollectief?

Het Postcode Zorgcollectief is een stichting opgericht als initiatief van Herland Pensioen & Zorg met het doel de belangen van de deelnemende verzekerden te behartigen. Een collectieve verzekering is een verzekering die door een groep mensen is afgesloten, bijvoorbeeld door sportverenigingen en belangenorganisaties. Het Postcode Zorgcollectief vertegenwoordigt meer dan 30.000 Nederlanders en heeft aantrekkelijke kortingen afgesproken met de gerenommeerde zorgverzekeraar Nationale Nederlanden. Daarom bent u stukken voordeliger uit met een collectieve verzekering bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief.

Collectieve korting bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering

Deelname aan het Postcode Zorgcollectief zorgt voor hoge collectieve korting bij Nationale Nederlanden Zorgverzekering. Het postcode zorgcollectief sluit niemand uit, of u nu studeert, zzp-er bent of in loondienst werkt. Ook het hele gezin kan ongeacht de leeftijd mee profiteren. Bovendien is er geen inkomensgrens in tegenstelling tot de collectieve verzekeringen die gemeenten aanbieden.

De collectieve korting bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief kan u honderden euro’s per jaar schelen. Bovendien bent u tegen uitstekende voorwaarden en een betaalbare prijs verzekerd bij een betrouwbare verzekeraar.

Hoeveel collectieve korting krijgt u bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief?

Wat wordt verzekerd door de basisverzekering wordt elk jaar bepaald door de overheid.

U kunt uzelf wel aanvullend verzekeren voor zorg die niet in het basispakket zit. En dat is slim om te doen als u zeker weet dat u extra zorg nodig heeft. Het kan namelijk al gauw honderden euro’s schelen.

De kortingen die u krijgt bij het Postcode Zorgcollectief geldt namelijk niet alleen voor de basisverzekering. Ook op de tandheelkundige verzekering en de aanvullende verzekeringen kunt u hoge kortingen krijgen. In 2020 krijgt u 4% korting op de basisverzekering, op de tandartsverzekering 20% korting en op de aanvullende verzekeringen zelfs 30% korting!

Extra voordelen bij de Collectieve korting Nationale Nederlanden zorgverzekering

Omdat de collectieve zorgverzekering wordt aangeboden via de Nationale Nederlanden kunt u ook gebruik maken van de vele voordelen en extra’s die deze verzekeraar te bieden heeft! Bij de Nationale Nederlanden kunt u bijvoorbeeld zelf uw zorgaanbieder kiezen en krijgt u korting bij een saunabezoek of als u start met fitness. U kunt gratis een second opinion aanvragen, er is wachtlijstbemiddeling bij ziekenhuizen en GGZ instellingen en u kunt gratis gebruik maken van de ‘Vraag de dokter’ app.

Bereken nu vrijblijvend uw premie en hoeveel collectieve korting u krijgt bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering via het Postcode Zorgcollectief. En als u zich nu aanmeldt hoeft u niet zelf uw huidige verzekering stop te zetten. Dat wordt allemaal voor u geregeld!

Zorgverzekering Mantelzorg: profiteer bij Nationale Nederlanden

Mantelzorg betekent dat u zorgt voor een familielid of een naaste. Nationale Nederlanden biedt verschillende vergoedingen en services op het gebied van mantelzorg om u hierbij te ondersteunen. Via de collectieve zorgverzekering van het Postcode Zorgcollectief kunt u profiteren tot wel 30% korting op de Nationale Nederlanden Zorgverzekering.

zorgverzekering mantelzorg premie berekenen

of direct aanvragen met korting

Zorgverzekering mantelzorg

Vergoedingen en diensten mantelzorg bij Nationale Nederlanden Zorgverzekering

De aanvullende verzekering biedt u een aantal vergoedingen. Daarbij geldt de voorwaarde dat of de ontvanger van mantelzorg of de mantelzorger bij Nationale-Nederlanden is verzekerd.

U heeft recht op:

 • Een mantelzorgcursus; de vergoeding is maximaal € 150,- en is eenmalig.
 • Krijgt degene die mantelzorg ontvangt een vergoeding voor ergotherapie vanuit de basisverzekering? Dan bieden verschillende aanvullende verzekeringen een vergoeding aan de mantelzorger voor begeleiding bij de ergotherapie. De hulp wordt geboden door een ergotherapeut. U heeft recht op vergoeding van de instructie door en begeleiding van een ergotherapeut ongeacht of de mantelzorger bij Nationale-Nederlanden is verzekerd.
 • Maximaal 14 dagen per jaar vervangende mantelzorg als u als mantelzorger de behoefte heeft dat iemand uw zorgtaken overneemt. De Stichting Handen in Huis regelt deze vervangende mantelzorg. Kijk hier voor informatie van de Stichting. Houd u er rekening mee dat het tijd vergt om vervangende zorg te regelen die is afgestemd op uw persoonlijke zorgbehoefte. Maakt u voor de eerste keer gebruik van vervangende mantelzorg? Houd u dan rekening met een doorlooptijd van 8 tot 10 weken.
 • De diensten van de mantelzorgmakelaar. Hij kan de mantelzorger ondersteunen bij het wegnemen van de regeltaken. Hij helpt met het vaststellen wat nodig is en hoe dat georganiseerd kan worden.

zorgverzekering mantelzorg premie berekenen

of direct aanvragen met korting